Tyynenmeren torni (Seattle) -
Pacific Tower (Seattle)

Wikipediasta, ilmaisesta tietosanakirjasta

Tiiliseinäinen art deco -tyylinen rakennus
Tyynenmeren torni vuonna 2012
Pacific Tower (Seattle) sijaitsee Seattle WA: n keskustassa
Tyynenmeren torni (Seattle)
Sijainti Seattlen keskustassa
Vaihtoehtoiset nimet Tyynenmeren lääketieteellinen keskus
Tyynenmeren sairaalan säilytys- ja kehitysvirasto
Yhdysvaltain
merisairaala PacMed-rakennus
Yleistä tietoa
Tyyppi Terveyslaitos
Entinen sairaala
Entinen yrityksen pääkonttori
Arkkitehtoninen tyyli Art deco
Sijainti 1200 12th Avenue South
Seattle , Washington, Yhdysvallat
Koordinaatit
Korkeus 110 m (350 jalkaa)
Korkeus 239 jalkaa (73 m)
Tekniset yksityiskohdat
Lattiamäärä 16
Kerrosala 259703 neliömetrin (24,127.2 m 2 )
79002543
vuokraa kuusi kerrosta terveydenhuollon koulutusohjelmaansa varten.

Rakennus on suunnitellut Carl Frelinghuysenin Gould sekä Bebb ja Gould tuella John Graham & Company , ja rakennettu erottuva art deco tyyliin. Rakenne on kukkulalla, josta on näkymät Seattlen keskustaan, ja se on merkittävä osa kaupungin siluettia . Se on listattu historiallisten paikkojen kansalliseen rekisteriin, ja Seattlen kaupunki on tunnustanut sen maamerkiksi . Rakennus uudistettiin vastaamaan paremmin 1990-luvun maanjäristystä; rakennuksen osat kärsivät kuitenkin merkittävistä vahingoista vuonna 2001 epätavallisen maanjäristyksen aikana .

Historia

Merisairaala

Päivämääräinen historiallinen näkymä sairaalaan
palvelemiseksi . Kaksi porrastornya lisättiin eteläpuolelle vuonna 1975. Rakennusta laajennettiin edelleen vuonna 1980, kun laboratorio ja perusterveydenhuollon lisäys rakennettiin.

Toimistorakennus

Etäkuva tornista

Liittohallitus lopetti laitoksen ja muiden vastaavien sairaaloiden toiminnan vuonna 1981. Valvonta siirrettiin Seattlen kaupunkiin, ja kaupunki vuokrasi Tyynenmeren sairaalan säilytys- ja kehitysviranomaisen (PHPDA). PHPDA omistaa kiinteistön ja käyttää pitkäaikaisia ​​vuokralaisia ​​vuokrasopimuksilla. Vuokratuotot edistävät PHPDA: n tehtävää tarjota terveydenhuoltopalveluja King Countyn pienituloisille vakuuttamattomille ja alivakuutetuille henkilöille . Vuokrasopimus WRC.Com Tower LLC: n kanssa allekirjoitettiin vuonna 1998 ja se irtisanottiin vuonna 2012.

9,3 miljoonan dollarin läänin joukkovelkakirjalaina maksettiin seismisistä parannuksista vuosina 1991-1994. Rakennuksen pohjoispuolelle rakennettiin uusi torni, joka loi tukipilarin alkuperäiselle rakenteelle. Lisäyksen on suunnitellut arkkitehdit Zimmer Gunsul Frasca , ja se sai palkinnon Amerikan arkkitehtiinstituutilta innovatiivisesta suunnittelusta, joka oli linjassa rakennuksen historiallisen julkisivun kanssa. Hanke loi 70000 neliöjalkaa (6500 m 2 ) lisätilaa, jota ei alun perin käytetty. Koska lääketieteellinen organisaatio kamppailivat taloudellisesti, yrittää vuokrata ainakin 155000 neliömetrin (14400 m 2 ) rakennuksen epäonnistui aikana useita vuosia. Lääketieteellisten tilojen jatkaessa miehitettyä rakennuksen kahta alakerrosta vuonna 1998, Amazon.com allekirjoitti 1,5 miljoonan dollarin alivuokrasopimuksen vuoteen 2010 mennessä.

Rakennus kärsi huomattavia vahinkoja vuoden 2001 epätavallisen maanjäristyksen aikana, kun rakenteen yläkerros kiertyi korkkiruuvilla. Kolmen ylimmän kerroksen 80 prosenttia kehän seinistä vaurioitui. Yläkaton tiilipylväs romahti ja putosi katon läpi 10. kerroksessa. Hissikuilu ja viisi kerrosta tulvivat, kun mekaaninen vesilinja repeytyi. Loukkaantumisia ei ollut, mutta korjausten arvioitiin maksavan 6 miljoonaa dollaria. Korjausten aikana tiiliä ja terrakottaa yritettiin käyttää uudelleen , ja samat värit ja tyyli hankittiin, kun tarvittiin vaihtoa.

Amazon jatkoi lattiansa käyttöä rakenteen kunnostamisen aikana. Vuonna 2003 PHPDA: n kliininen ryhmäkäytäntö hajosi virallisesti muodostaen 501 (c) 3 -terveysjärjestön PacMed Clinicsin (joka harjoittaa liiketoimintaa Tyynenmeren lääketieteellisenä keskuksena tai PMC: nä). Pacific Medical Center Clinic jatkaa toimintaansa rakennuksen kahdessa ensimmäisessä kerroksessa. Vuonna 2010 Amazon.com lopetti alivuokrauksensa WRC.Com Tower LLC: llä ja aloitti pääkonttorinsa siirtämisen uudelle kampukselle kaupungin South Lake Union -alueella. Suuri osa rakennuksesta jäi tyhjäksi ilman uusia vuokralaisia ​​siirtymässä avaruuteen. Sijainti Seattlen keskustan ulkopuolella oli yritysrajoitukseksi.

Washingtonin osavaltion parlamentin puhemies Frank Chopp johti suunnitelmaa käyttää valtion varoja yhteisön korkeakoulujen terveysohjelmien siirtämiseen rakennukseen. Elokuussa 2013 PHPDA ilmoitti 30 vuoden vuokrasopimuksen Washingtonin osavaltion kauppaministeriön kanssa 13 tarinasta Pacific Towerista. Kuusi tarinaa vuokrataan Seattlen keskusyhteisölle sen terveydenhuollon koulutusohjelmiin. Useat voittoa tavoittelemattomat yhteisöt ovat mahdollisia vuokralaisia. Chopp ja muut valtion lainsäätäjät suunnittelivat yhdistävän useita piiritoimistoja sijaintiin. Valtion pääomabudjetista osoitettiin 20 miljoonaa dollaria tornin kunnostamiseen, mutta kustannukset nousivat 54,3 miljoonaan dollariin, kun se valmistui vuonna 2016 odottamattomien vesivahinkojen ja uusien kaupungin energiankäyttömääräysten vuoksi.

Design

Yksityiskohta etelän sisäänkäynnistä
Ankkuri ja kadunpoika rakennuksen ulkopinnalla
Ankkuri ja caduceus rakennuksen käytöstä merilaitoksena

Arkkitehtitoimisto Bebb and Gould suunnitteli alkuperäisen rakenteen John Graham Companyn avustamana . Carl Frelinghuysen Gould suunnitteli sen art deco -tyyliin. 110 m merenpinnan yläpuolella Beacon Hillin pohjoisreunassa sijaitseva 73 m: n torni tarjoaa näkymät Seattlen keskustaan ​​ja Elliott Baylle . 24127,2 m 2: n rakennus 259 703 neliöjalkaa (3,8 hehtaarin) maisemoidulla kiinteistöllä. Se listattiin kansalliseen historiallisten paikkojen rekisteriin vuonna 1979. Vuonna 1992 rakennus sai maamerkin aseman kaupungista . American Institute of Architects piti merkittävänä vuonna 1994 valmistunutta pohjoista lisäystä . Todettiin, että rakennuksen ulkopuoli olisi voitu tukea uusilla palkeilla ja ristikoilla. Sen sijaan uusi tila integroitiin melkein saumattomasti alkuperäiseen rakennukseen ja oli seismisesti hyödyllistä. Vuonna 2017 taidemaalari Ari Glass sai tehtäväksi luoda installaatio Tyynenmeren torniin. Useat hänen uusista teoksistaan ​​ovat pysyvä lisäys Tyynenmeren tornin pohjoiseen sisäänkäyntiin.

Päärakennusta ja sitä ympäröivää kampusta ympäröivät hoidetut tontit. Kiinteistöön kuuluu kuusi rakennusta lähellä perusrakennetta. Nämä olivat alun perin virkamiesten asuinalueita, mutta ne on sittemmin muunnettu laboratorio- ja toimistotiloiksi. Rakennukset ovat samaa tyyliä kuin päärakennus, jonka julkisivut sisältävät terrakottakoristeellisia yksityiskohtia ja tiilikuvioita. Muita lisäyksiä ovat pysäköintihalli ja pienemmät metallirakennukset. Kiinteistöä ympäröi yksityiskohtainen takorauta-aita.

Viitteet